Следвайте Гласове в ТелеграмБългарският външен министър Мария Габриел е уверила пратеника

...
Следвайте Гласове в ТелеграмБългарският външен министър Мария Габриел е уверила пратеника
Коментари Харесай

Мария Габриел уверила САЩ, че ако Скопие запише българите в конституцията си, няма да имаме нови условия

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Българският външен министър Мария Габриел е уверила пратеника на Съединени американски щати за Западните Балкани Габриел Ескобар, че в случай че Северна Македония извърши плануваното в настоящия контракт, страната ни няма да има нови условия. Това споделя самият Габриел Ескобар в изявление за северномакедонската медия " 360 степени ".

" Тя ме увери, че в случай че Северна Македония извърши това, което е планувано в настоящия контракт, няма да има нови условия ", споделя Ескобар.

Двамата разговаряли по тематиката в Дубровник, където вицепремиерът Габриел взе участие в интернационален конгрес при започване на юли. Тогава тя беседва и с македонския си сътрудник Буяр Османи, който видя в новото българско държавно управление " нова вероятност за по-силен политически разговор и по-големи благоприятни условия за подсилване на двустранното съдействие ".

Също през юли Външното ни министерство излезе и със специфична позиция, че България няма нови условия към Северна Македония. Скопие да извърши контрактуваната през юли 2022 година смяна на конституцията си и да впише в нея етническите българи, се призоваваше в нея.

Инфо: " 24 часа "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР